Bruschetta négyféleképpen

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bruschetta négyféleképpen
Adag: 1 tepsi (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bruschettához:
1 nagyobb félbarna kenyér
2 gerezd tört fokhagyma
½ dl olívaolaj
A lazacoshoz:
15 dkg kapribogyó
20 dkg szeletelt füstölt lazac
15 dkg sós vízben főtt, tisztított spárga
13 dkg krémsajt
1 evőkanál olívaolaj
A paradicsomoshoz:
4 db érett paradicsom
1 csokor összevágott bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
A sonkáshoz:
13 dkg vékonyra szeletelt sonka
13 dkg ricotta sajt
1 csokor összevágott bazsalikom
A szalámishoz:
15 dkg szalámi
1 kis üveg majonéz
vagy
1 kis üveg pesto szósz
1 csokor összevágott bazsalikom
6 dkg puha krémsajt
igény szerint szeletelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6) bemelegítjük. A kenyeret 1,5 cm vastagra szeleteljük, majd félbe- vagy négyrét vágjuk. Egy tepsit olívaolajjal. vékonyan kikenünk, és ráfektetjük a kenyérszeleteket .

2. A maradék olívaolajat a fokhagymával ízesítjük, és a kenyerek felső felét megkenjük vele. 10-15 percig sütjük, hogy megpiruljon, de ne barnuljon meg, félidőben megfordítjuk. A sütőből kivéve kihűtjük.

3. A szalámishoz a pestót (vagy majonézt) a krémsajttal turmixoljuk, és a kenyérre kenve bazsalikommal meghintjük. A vékony szalámiszelettel leborítjuk, és sajttal megszórjuk.

4. A sonkáshoz a ricottát a bazsalikommal meg a leitatott és összevagdalt marinált paprikával összekeverjük, a pirítósra kenjük. A sonkaszeleteket egy kevés olívaolajon ropogósra sütjük, és a kenyér tetejére morzsoljuk.

5. A lazacoshoz a kenyeret krémsajttal megkenjük. A megtisztított, majd sós cukros vízben megpuhított spárgát 4-4 darabba vágjuk, és a kisebb darabokra vágott lazacba göngyölve borssal meghintjük. A leszűrt kaprit az olajon átsütjük, és a szendvics tetejére hintjük.

6. A paradicsomos szendvicshez a paradicsomot összevagdaljuk, és a bazsalikommal meg az olívaolajjal összekeverjük. Frissen őrölt borssal ízesítve közvetlenül tálalás előtt a pirítósra kenjük.

A bruschetta a mi szokásos melegszendvicsünkhöz hasonló, csak sokkal ropogósabb annál.
Bruschetta négyféleképpen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Bruschetta négyféleképpen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
ételfotó