Sajtos kosárkák

Adag: 5 főre (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg finomliszt
7 dkg hideg vaj
1 evőkanál tej
A töltelékhez:
10 dkg apróra vágott kecskesajt
10 szem kimagozott, szeletelt olívabogyó
2 db tojás
1 és ¼ dl tejszín
1 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál friss bazsalikom
2 szál összevágott újhagyma

Elkészítés:

1. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre jégbe hűtjük. A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd kihűtjük. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő: 4) bemelegítjük.

2. A tésztát 2 mm vastagra nyújtva 8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és mélyedésekkel ellátott tepsi üregeibe nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és a sütőben 7 perc alatt világosra sütjük.

3. A hagymát a kosárkák aljára terítjük, a sajtot, a bazsalikomot, az olívát és az újhagymát rászórjuk, és a tejszínnel simára kevert, sóval, borssal fűszerezett tojásokkal leöntjük. A sütőbe visszatéve kb. 15 percig sütjük, hogy a tojás megkocsonyásodjon. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

A kosárkákat egy nappal korábban megsüthetjük, tálalásig behűtjük.
Sajtos kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Sajtos kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
pinterest