Sonkás spárgatekercs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás spárgatekercs
Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál spárga
6 szelet szeletelt serrano sonka
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg olvasztott vaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
½ db citrom
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A spárgát annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és sóval, cukorral ízesített vízben, nem túl puhára főzzük.

2. Utána lecsepegtetjük, az olvasztott vajba mártjuk, majd a sajtba forgatjuk. A sonkaszeleteket félbevágjuk, és 1-1 sajtos spárgát csomagolunk bele.

3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a bundázott spárgát belefektetjük, és a maradék sajttal, szerecsendióval meg borssal megszórjuk.

4. A sütőben 7 percig sütjük, és citromlével meglocsolva tálaljuk.

2-3 napig hűtőszekrényben frissen tarthatjuk a spárgát, ha meghámozzuk és nedves konyharuhába csavarjuk úgy, hogy a csúcsa szabadon maradjon.
A spárgatekercseket akár 6 órával korábban összeállíthatjuk, csak sütni kell tálalás előtt.
Sonkás spárgatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Sonkás spárgatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
twitter