Padlizsános tortácskák

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsános tortácskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tofu
3 nagyobb burgonya
1 kisebb padlizsán
1 teáskanál római kömény
3 evőkanál olaj
6 dkg zsemlemorzsa
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej hagyma
1 kis doboz hámozott paradicsom
1 db cukkini
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A felszeletelt padlizsánt besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Az ugyancsak felszeletelt cukkinit sós vízben 2-3 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és félretesszük.

2. A megtisztított, karikára vágott burgonyát sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

3. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a lecsöpögtetett paradicsomot (1. kép) és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket. Sóval, borssal, római köménnyel ízesítjük. Kis lángon, fedő alatt megpároljuk.

4. A padlizsánkarikákat leöblítjük, szárazra töröljük és a maradék olajon mindkét oldalon 2-2 percig sütjük.

5. A burgonyaszeletek felével kibélelünk négy kis lepényformát. Ráfektetjük a padlizsán- és cukkinikarikákat. A következő réteg a felszeletelt mozzarella és a tofu, majd burgonyával fejezzük be a rétegzést (2. kép). Ráhalmozzuk a paradicsomos mártást, megszórjuk a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánsajttal.

6. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük (3. kép). Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Padlizsános tortácskák Padlizsános tortácskák Padlizsános tortácskák
A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
Padlizsános tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Padlizsános tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
van itthon