Quiche tonhallal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint citrom
A tésztához:
50 dkg burgonya
6 evőkanál liszt
2 dkg vaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
3 db tojás
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
másfél dl tej
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss kapor

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. A liszttel és a vajjal tésztává dolgozzuk.

2. A burgonyás tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű quiche- (lepény-) formát (1. kép). Az alját villával több helyütt megszurkáljuk. Sütőpapírral befedjük, sütőbabbal vagy más nehezékkel lenyomatjuk és előmelegített sütőbe toljuk. 180 °C-on 20 percig sütjük.

3. Megforrósított olajon 5 percig pároljuk a kockára vágott hagymát, a kockára vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. A sütőbabot és a papírt eltávolítjuk. A hagymás paprikát a tésztára simítjuk és befedjük a széttördelt konzerv tonhallal (2. kép).

4. A felvert tojást kikeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A folyadékot a tészta tetejére öntjük (3. kép). Meghintjük a reszelt sajttal.

6. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Friss kaporággal és citromgerezdekkel díszítjük.

Quiche tonhallal Quiche tonhallal Quiche tonhallal
Tonhal helyett más hallal, rákkal, hússal is készíthetjük.
Quiche tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Quiche tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
cikkek