Quiche tonhallal



Elkészítés:
1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. A liszttel és a vajjal tésztává dolgozzuk.
2. A burgonyás tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű quiche- (lepény-) formát (1. kép). Az alját villával több helyütt megszurkáljuk. Sütőpapírral befedjük, sütőbabbal vagy más nehezékkel lenyomatjuk és előmelegített sütőbe toljuk. 180 °C-on 20 percig sütjük.
3. Megforrósított olajon 5 percig pároljuk a kockára vágott hagymát, a kockára vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. A sütőbabot és a papírt eltávolítjuk. A hagymás paprikát a tésztára simítjuk és befedjük a széttördelt konzerv tonhallal (2. kép).
4. A felvert tojást kikeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük.
5. A folyadékot a tészta tetejére öntjük (3. kép). Meghintjük a reszelt sajttal.
6. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Friss kaporággal és citromgerezdekkel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |