Füstölt hallal rakott burgonya

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg füstölt hal
50 dkg burgonya
½ csokor petrezselyemzöld
15 dkg főtt rákhús
1 szál sárgarépa
1 szál póréhagyma
1 db cukkini
5 dkg liszt
másfél dl halalaplé
3 dl tej
másfél dl tejszín
6 dkg vaj
néhány csepp Tabasco-szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát és sárgarépát sós vízben 20 percig, nagyon puhára főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.

2. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott pórét. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott cukkinit és a felszeletelt bébikukoricát. Állandó keverés mellett 3-4 percig pároljuk (1. kép).

3. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, a tejszínnel és a halalaplével (2. kép). Felforraljuk, majd kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük.

4. Beletesszük a kockára vágott füstölt tőkehalat és a főtt rákhúst (3. kép). Sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyem felével ízesítjük. Tűzálló tálba öntjük.

5. A maradék petrezselymet a répás pürébe keverjük, majd beborítjuk vele a mártásos halat. Meghintjük a reszelt sajttal és előmelegített, 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Füstölt hallal rakott burgonya Füstölt hallal rakott burgonya Füstölt hallal rakott burgonya
Sárgarépa helyett fehérrépát vagy pasztinákot is használhatunk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Füstölt hallal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1010 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Füstölt hallal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
pinterest