Sonkás pástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg burgonya
3 dkg vaj
2 evőkanál mustár
3 dl tej
3 dkg liszt
1 karika ananász
1 fej hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tésztához:
22 dkg liszt
15 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Közben a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a cikkekre vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és köröskörül megpirítjuk. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a feldarabolt ananászt, a mustárt és összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyához adjuk.

4. A tésztához a lisztet a sóval és a fűszerekkel tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beledolgozzuk a vajat, a reszelt sajtot, a tojássárgáját és 1-2 evőkanál vízzel együtt sima tésztává gyúrjuk.

5. A tészta felét lisztezett deszkán körré nyújtjuk. Kibélelünk vele egy lapos tűzálló tálat. A túllógó széleket levágjuk.

6. Belehalmozzuk a tölteléket. A tészta szélét vízzel megkenjük.

7. A maradék tésztát is kinyújtjuk. Beborítjuk vele a tölteléket. A széleket jól összenyomjuk. A leeső darabokból különböző mintákat szúrunk ki és a tészta tetejére illesztjük. Felvert tojással megkenjük és előmelegített, 180 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük.

Sonkás pástétom Sonkás pástétom Sonkás pástétom
Sonkás pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Sonkás pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recept beküldése