Brokkolis-burgonyás pite hússal

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brokkolis-burgonyás pite hússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg rózsáira bontott brokkoli
17 dkg sertéscomb
50 dkg burgonya
3 dkg liszt
3 dkg dióbél
7 dkg edami sajt
1 fej lilahagyma
másfél dl zöldségleves
másfél dl tej
2 dkg vaj
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, nagyobb kockákra vágott burgonyát sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Közben a vajat és olajat serpenyőben összeolvasztjuk. Beletesszük a kockára vágott sertéscombot és körös-körül megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát és 2 percig együtt pirítjuk. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, a tejjel és összeforraljuk.

4. Beletesszük a burgonyát, a brokkolirózsákat, a dióbelet (1. kép) és a kockára vágott sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, kb. 5 percig főzzük.

5. A leveles tésztából egy diónyit kicsippentünk, a maradékot lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kb. 1,5 cm-rel legyen nagyobb a tál átmérőjénél. A félretett darabot hosszú hengerré sodorjuk, majd nyújtófával ellapítjuk (2. kép).

6. A tál szélére ráfektetjük, majd rányomjuk a kissé megnedvesített tésztacsíkot (3. kép). A tölteléket beborítjuk a nagy tésztalappal. A széleket a tésztacsíkkal jól összenyomjuk. A tetejét megkenjük tejjel, majd néhány helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozhasson. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Brokkolis-burgonyás pite hússal Brokkolis-burgonyás pite hússal Brokkolis-burgonyás pite hússal
Mindenképpen karakteres, erős ízű sajtot válasszunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Brokkolis-burgonyás pite hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Brokkolis-burgonyás pite hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó