Húsos-burgonyás pite

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos-burgonyás pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sovány marhahús
15 dkg marhavese
20 dkg mélyhűtött leveles tészta
25 dkg burgonya
másfél dl barna sör
3 dkg liszt
1 db tojás
másfél dl marhahúsleves
3 dkg vaj
12 db apró szemű hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. A húst nagyobb kockára, az alaposan megtisztított, kimosott vesét apró kockákra vágjuk. Megforrósított vajon állandó keverés mellett 5 percig sütjük (1. kép).

3. Hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott hagymát és 3-4 percig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel és a sörrel, majd összeforraljuk.

4. Beletesszük a burgonyát (2. kép), sóval, borssal ízesítjük. Kis lángon, fedő alatt kb. 60 perc alatt megpároljuk. Időnként megkeverjük.

5. A tölteléket 1 literes tűzálló tálba öntjük. A leveles tésztából egy diónyit kicsippentünk, a maradékot lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kb. 1 cm-rel legyen nagyobb a tál átmérőjénél. A félretett darabot bosszú hengerré sodorjuk, majd nyújtófával ellapítjuk.

6. A tál szélét felvert tojással megkenjük. Ráfektetjük a tésztacsíkot (3. kép) és 2 percig száradni hagyjuk. A tölteléket beborítjuk a nagy tésztalappal. A széleket a tésztacsíkkal jól összenyomjuk. A tetejét megkenjük a maradék tojással.

7. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tálban tesszük asztalra.

Húsos-burgonyás pite Húsos-burgonyás pite Húsos-burgonyás pite
A mélyhűtött leveles tésztát nem szabad mikrohullámú sütőben kiolvasztani, mert akkor sütéskor kevésbé emelkedik fel (nem lesz leveles)!

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsos-burgonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2117 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Húsos-burgonyás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó