Húsos batyu

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos batyu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél csomag réteslap
19 és fél dkg darált marhahús
37 és fél dkg burgonya
másfél evőkanál olaj
másfél szál póréhagyma
másfél db zöldpaprika
19 és fél dkg csiperkegomba
másfél evőkanál liszt
másfél evőkanál paradicsompüré
1 és ¼ dl marhahúsleves
1 és ¼ dl vörösbor
3 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paprikát és a felszeletelt gombát.

3. Meghintjük a liszttel, majd belekeverjük a paradicsompürét is. Apránként felöntjük a levessel és a borral. Sóval, borssal, apróra vágott rozmaringlevelekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd kihűtjük.

4. A réteslapokat nedves ruhára terítjük, mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal és egymásra helyezzük őket. A lapokat négy egyforma négyszögre vágjuk (1. kép).

5. A tölteléket elosztjuk, a négyszögek közepére halmozzuk (2. kép). A széleket a töltelék fölött, középen összefogjuk és jól összenyomjuk (3. kép). (Ha szétesne, metélőhagymával összekötjük.)

6. A húsos batyukat sütőlemezre fektetjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Előmelegített, 180 °C-0s sütőben kb. 20 percig sütjük.

Húsos batyu Húsos batyu Húsos batyu
A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1879 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Húsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó