Húsos batyu

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos batyu
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ csomag réteslap
16 és ¼ dkg darált marhahús
31 és ¼ dkg burgonya
1 és ¼ evőkanál olaj
1 és ¼ szál póréhagyma
1 és ¼ db zöldpaprika
16 és ¼ dkg csiperkegomba
1 és ¼ evőkanál liszt
1 és ¼ evőkanál paradicsompüré
1 dl vörösbor
2 és fél evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paprikát és a felszeletelt gombát.

3. Meghintjük a liszttel, majd belekeverjük a paradicsompürét is. Apránként felöntjük a levessel és a borral. Sóval, borssal, apróra vágott rozmaringlevelekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd kihűtjük.

4. A réteslapokat nedves ruhára terítjük, mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal és egymásra helyezzük őket. A lapokat négy egyforma négyszögre vágjuk (1. kép).

5. A tölteléket elosztjuk, a négyszögek közepére halmozzuk (2. kép). A széleket a töltelék fölött, középen összefogjuk és jól összenyomjuk (3. kép). (Ha szétesne, metélőhagymával összekötjük.)

6. A húsos batyukat sütőlemezre fektetjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Előmelegített, 180 °C-0s sütőben kb. 20 percig sütjük.

Húsos batyu Húsos batyu Húsos batyu
A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Húsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Húsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
könyvek