Skót töltött tésztatáska

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Skót töltött tésztatáska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg bélszín
2 dkg vaj
25 dkg burgonya
1 db tojás
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy sütőlemezt. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát és a sárgarépát kockára vágjuk, a pórét felkarikázzuk.

2. Az apró kockára vágott húst tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket (1. kép), sóval, borssal ízesítjük.

3. Az omlós tésztát négy egyenlő részre osztjuk és lisztezett deszkán kb. 20 cm-es átmérőjű körökké nyújtjuk.

4. A tölteléket elosztjuk a tésztakorongok közepén (2. kép). Rámorzsolunk 1-1 kávéskanálnyi vajat.

5. A tésztaszéleket felvert tojással megkenjük. A tészta két oldalát megfogjuk (3. kép), a töltelék fölött összenyomjuk. A széleket szorosan összenyomjuk.

6. A tésztatáskákat a sütőlemezre fektetjük, tetejüket a maradék tojással megkenjük.

7. Előmelegített 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 160 °C-ra csökkentjük és további 30 percig sütjük.

Skót töltött tésztatáska Skót töltött tésztatáska Skót töltött tésztatáska
A kész tésztatáskákat be is lehet fagyasztani.
Marhahús helyett sertéssel, csirkével vagy pulykával is készíthető.

Omlós tészta

Kép nélkül
20 dkg búzaliszt
10 dkg hideg vaj
2-3 teáskanál víz
1 db kissé felvert tojás
1 csipet
A munkafelületre::
igény szerint liszt

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk.

2. A vajat ujjbegyünkkel belemorzsoljuk a lisztbe (1.kép), amíg finoman morzsás masszát kapunk (2.kép).

3. A közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a 2-3 teáskanál vízzel felvert tojást (3.kép).

4. A masszát kézzel vagy tésztakéssel összedolgozzuk, amíg cipóvá áll össze (4.kép). Ha a tészta ragadna, még egy kis lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre tesszük, és óvatosan sima tésztává gyúrjuk (legfeljebb 20 másodpercig). Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és felhasználás előtt legalább 20 percre hideg helyre tesszük.

Kb. 35 dkg tésztát kapunk.

Skót töltött tésztatáska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Skót töltött tésztatáska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
szótár