Diós pástétom

Diós burgonyapástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kesudió
25 dkg dióbél
25 dkg ella burgonya
2 evőkanál zöldfűszer
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
13 dkg csiperkegomba
12 dkg zsíros sajt
4 db tojás
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál vörösborecet
¾ dl vörösbor
3 nagyobb paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk egy hosszúkás pástétomformát.

2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.

3. A diót és a natúr kesudiót robotgépben durvára vágjuk, majd összekeverjük a vékonyan felszeletelt gombával, a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával (1. kép). A vajat serpenyőben megolvasztjuk és a keveréket 5-7 percig sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. A tűzről levéve belekeverjük a burgonyapürét (2. kép), a felvert tojásokat és a reszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A masszát a pástétom-formába simítjuk, jól lenyomkodjuk (3. kép). Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.

5. A paradicsom héját lehúzzuk, majd darabokra vágjuk. A mártás többi hozzávalójával együtt lábosba tesszük és felforraljuk. Kis lángon 10 percig főzzük. Összeturmixoljuk. A diós pástétomot tálra borítjuk, felszeleteljük és a pikáns paradicsommártással leöntve kínáljuk.

Diós pástétom Diós pástétom Diós pástétom
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Diós pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Diós pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
pinterest