Négysajtos rakott burgonya



Elkészítés:
1. A burgonyát héjastól cikkekre vágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.
2. Közben megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Liszttel meghintjük, további 1 percig pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel. Állandó keverés mellett felforraljuk.
4. A tüzet mérsékeljük. A sajtokat lereszeljük, a lecsöpögtetett articsókaszíveket félbevágjuk. A mártásba belekeverjük a mirelit zöldségeket, az articsókát, a felszeletelt tofut és a reszelt sajtok felét (1. kép). Sóval, borssal, apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük.
5. Kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyát fektetünk (2. kép). Ráhalmozzuk a sajtmártásos zöldségeket és befedjük a maradék burgonyával. Meghintjük a maradék reszelt sajttal (3. kép).
6. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 30 percig sütjük. Kakukkfűággal díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |