Négysajtos rakott burgonya

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Négysajtos rakott burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
12 dkg gruyere sajt
6 dl tej
2 gerezd fokhagyma
22 dkg tofu
2 púpozott evőkanál liszt
3 dkg vaj
1 kis doboz articsókaszív
15 dkg mélyhűtött vegyes zöldség
1 fej lilahagyma
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjastól cikkekre vágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Közben megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Liszttel meghintjük, további 1 percig pirítjuk, majd apránként felöntjük a tejjel. Állandó keverés mellett felforraljuk.

4. A tüzet mérsékeljük. A sajtokat lereszeljük, a lecsöpögtetett articsókaszíveket félbevágjuk. A mártásba belekeverjük a mirelit zöldségeket, az articsókát, a felszeletelt tofut és a reszelt sajtok felét (1. kép). Sóval, borssal, apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük.

5. Kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyát fektetünk (2. kép). Ráhalmozzuk a sajtmártásos zöldségeket és befedjük a maradék burgonyával. Meghintjük a maradék reszelt sajttal (3. kép).

6. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 30 percig sütjük. Kakukkfűággal díszítjük.

Négysajtos rakott burgonya Négysajtos rakott burgonya Négysajtos rakott burgonya
Négysajtos rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Négysajtos rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj