Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb burgonya
1 fej friss salátalevél
ízlés szerint korianderzöld
A guacamoléhoz:
1 nagyobb érett avokádó
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb paradicsom
1 evőkanál tejszínkrémsajt
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A salsához:
2 nagyobb érett paradicsom
1 kisebb fej hagyma
1 db hegyes erős paprika
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint korianderzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az alaposan lesikált burgonyák héját villával többhelyütt megszurkáljuk. A héjat kevés sóval bedörzsöljük, a burgonyákat sütőlemezre fektetjük.

2. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük.

3. A sütőből kivéve hosszában kettévágjuk. Belsejét kanállal kikaparjuk, majd villával összetörjük.

4. A guacamoléhoz az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kikanalazzuk (1. kép). Fakanállal összetörjük. A paradicsomot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a tejszínkrémsajttal együtt az avokádópürébe keverjük (2. kép). Citromlével, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

5. A guacamolét belekeverjük a burgonyapürébe, majd visszatöltjük a kivájt üregekbe. A tetejére helyezünk 1-1 salátalevelet és a két fél burgonyát összecsukjuk.

6. A salsa feldarabolt hozzávalóit összekeverjük (3. kép), sóval, borssal ízesítjük és a töltött burgonya mellé kínáljuk.

Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
szótár