Pestóval töltött burgonya

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pestóval töltött burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor friss bazsalikom
4 nagyobb burgonya
másfél dl tejszín
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 evőkanál citromlé
3 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az alaposan lesikált burgonyák héját villával többhelyütt megszurkáljuk. A héjat kevés sóval bedörzsöljük, a burgonyákat sütőlemezre fektetjük.

2. Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.

3. A sütőből kivéve hosszában kettévágjuk. Belsejét kanállal kikaparjuk (1. kép), majd villával összetörjük.

4. Közben a tejszínt és zöldségerőlevest fazékba öntjük, kis lángon 8-10 perc alatt a felére beforraljuk (2. kép).

5. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott bazsalikomleveleket és az ugyancsak apróra vágott fenyőmagot. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a burgonyapürét.

6. A masszát a kivájt krumpliüregekbe töltjük (3. kép) és reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Visszatoljuk a sütőbe és további 10 percig sütjük. Friss zöld salátával kínáljuk.

Pestóval töltött burgonya Pestóval töltött burgonya Pestóval töltött burgonya
Változatként az 5. lépésben adjunk hozzá kockára vágott sajtot vagy felszeletelt gombát.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Pestóval töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Pestóval töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
lexikon