Burgonyatál tofuval

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyatál tofuval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb burgonya
22 dkg tofu
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.

2. A sárgarépát ugyancsak kockára vágjuk. A megtisztított lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A babot kisebb darabokra vágjuk.

3. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, beletesszük a zöldségeket és gyakori keverés mellett 5-7 percig pirítjuk (1. kép). Liszttel megszórjuk, 1 perc pirítás után felöntjük a levessel (2. kép). Felforraljuk, majd kis lángon kb. 15 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut (3. kép). Sóval, borssal ízesítjük.

5. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a serpenyőben tálaljuk.

Burgonyatál tofuval Burgonyatál tofuval Burgonyatál tofuval
Az efféle serpenyős egytálételek Mexikóból terjedtek át az Egyesült Államokra, ahol igen népszerűek. Darált marhahúst, zöldpaprikát, szárzellert, hagymát szoktak összesütni és pecsenyelével vagy más szafttal együtt tálalják.
Húsimádók tofu helyett darált hússal készítsék!

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Burgonyatál tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyatál tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
könyvek