Zöldségtorta



Elkészítés:
1. Kiolajozunk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és megforrósított olajon aranybarnára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk (1. kép) és megsózzuk.
3. A töltelékhez az olajat egy másik serpenyőben megforrósítjuk. Beletesszük a felkarikázott pórét és 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk.
4. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a reszelt cukkinit és sárgarépát (2. kép). 5-7 percig pároljuk.
5. Közben a kétféle sajtot lereszeljük és összekeverjük a tojással. Ebbe a masszába keverjük bele a párolt zöldségeket (3. kép). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a krumplialapra öntjük.
6. Előmelegített, 180 °C-os sülőben 20-25 percig sütjük.
7. A tortakarimát lepattintjuk, a zöldségtortát óvatosan tálra csúsztatjuk és cikkekre vágjuk. Előfőzött pórékarikákkal díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |