Háromsajtos burgonyafelfújt

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Háromsajtos burgonyafelfújt
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
112 és fél dkg ella burgonya
10 db tojás
3 ¾ dkg Lajta sajt
3 ¾ dkg ementáli sajt
3 ¾ dkg márványsajt
3 ¾ dkg vaj
2 és fél teáskanál liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 2,5 l-es felfújtformát, majd liszttel behintjük (1. kép).

2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10-15 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval sima pürévé törjük. Tálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a háromféle reszelt sajtot (2. kép). Sóval, borssal ízesítjük.

4. A tojásfehérjét másik tálban, robotgéppel, kemény habbá verjük. Óvatosan a burgonyamasszába vegyítjük (3. kép).

5. A felfújtmasszát a formába kanalazzuk.

6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a massza felemelkedik. Sütés közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a felfújt! Azonnal fogyasztjuk.

Háromsajtos burgonyafelfújt Háromsajtos burgonyafelfújt Háromsajtos burgonyafelfújt
Tartalmasabb fogást kapunk, ha füstölt sonkát keverünk a masszába.
A felfújt akkor készült el, ha a beleszúrt kötőtű tisztán jön ki belőle.
Háromsajtos burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Háromsajtos burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
vegetáriánus ételek