Bújtatott zöldségek

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bújtatott zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg csiperkegomba
20 dkg rózsáira bontott brokkoli
20 dkg karfiolrózsa
3 dkg vaj
másfél dl tej
másfél dl száraz fehérbor
másfél dl zöldségleves
3 dkg liszt
1 szál sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint friss zsályalevél
A burgonyakéreghez:
4 evőkanál joghurt
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
3 dkg vaj
ízlés szerint édeskömény
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesköménygumót felszeleteljük, a zöldbabot darabokra tördeljük, a sárgarépát kockára vágjuk. Az előkészített zöldségeket a karfiol- és brokkolirózsákkal együtt forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük (1. kép).

2. Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a levessel, a tejjel és a borral. Állandó keverés mellett besűrítjük. A mártásba belekeverjük a lecsöpögtetett zöldségeket, a felszeletelt gombát (2. kép) és a csíkokra vágott zsályaleveleket.

3. Közben a megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10-15 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. Vajjal, joghurttal, sóval és a reszelt parmezán felével kikeverjük, édesköménnyel fűszerezzük.

4. A mártásos zöldségeket kivajazott, 1 literes tűzálló tálba öntjük. Rásimítjuk a burgonyapürét (3. kép). Meghintjük a maradék reszelt sajttal. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Bújtatott zöldségek Bújtatott zöldségek Bújtatott zöldségek
Ehhez a fogáshoz bármilyen zöldségfélét vehetünk, akár fagyasztottat is.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Bújtatott zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1914 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Bújtatott zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
cikkek