Burgonyakári
Burgonyacurry



Elkészítés:
1. A megtisztított burgonyát kockára, a hagymát cikkekre vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyát (1. kép), a hagymát, a zúzott fokhagymát, és gyakori forgatás mellett 2-3 percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felszeletelt chilit (2. kép) és a fűszereket. További 1 percig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, a zöldborsót és a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk.
4. Felöntjük a levessel (3. kép), apróra vágott korianderzölddel ízesítjük és kis lángon, fedő alatt 30-40 percig pároljuk.
5. Frissen vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.