Burgonyakári

Burgonyacurry

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyakári
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg burgonya
25 dkg karfiolrózsa
½ teáskanál őrölt koriander
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
1 db 2 cm-es gyömbérgyökér
1 csokor korianderzöld
4 evőkanál olaj
1 teáskanál garam masala
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál őrölt római kömény
vagy
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított burgonyát kockára, a hagymát cikkekre vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyát (1. kép), a hagymát, a zúzott fokhagymát, és gyakori forgatás mellett 2-3 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a felszeletelt chilit (2. kép) és a fűszereket. További 1 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat, a zöldborsót és a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk.

4. Felöntjük a levessel (3. kép), apróra vágott korianderzölddel ízesítjük és kis lángon, fedő alatt 30-40 percig pároljuk.

5. Frissen vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk.

Burgonyakári Burgonyakári Burgonyakári
Vastag aljú vasserpenyőben készítsük, nehogy a burgonya leégjen.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Burgonyakári
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyakári
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
google+