Tőkehalfilé burgonyakéregben



Elkészítés:
1. A megtisztított burgonyát karikára vágjuk. A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, beletesszük a burgonyát és gyakori forgatás mellett 5 percig sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.
2. A serpenyőbe beletesszük a maradék vajat, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zsemlemorzsát, a mustárt, az apróra vágott kaprot, a pirospaprikát és a garam maszalát (1. kép)]. 1-2 percig pirítjuk.
3. A burgonyakarikák felét kivajazott tűzálló tálba fektetjük és beborítjuk a besózott halszeletekkel. Befedjük a maradék burgonyával (2. kép), sózzuk, borsozzuk.
4. Ráhalmozzuk a fűszeres morzsát (3. kép) és meghintjük reszelt sajttal.
5. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Friss kaporágacskákkal díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
Garam masala

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.
2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.
3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.