Tőkehalfilé burgonyakéregben

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tőkehalfilé burgonyakéregben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb tőkehalfilé
4 nagyobb burgonya
1 fej hagyma
7 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál mustár
6 dkg vaj
2 szál friss kapor
1 teáskanál garam masala
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss kapor

Elkészítés:

1. A megtisztított burgonyát karikára vágjuk. A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, beletesszük a burgonyát és gyakori forgatás mellett 5 percig sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.

2. A serpenyőbe beletesszük a maradék vajat, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zsemlemorzsát, a mustárt, az apróra vágott kaprot, a pirospaprikát és a garam maszalát (1. kép)]. 1-2 percig pirítjuk.

3. A burgonyakarikák felét kivajazott tűzálló tálba fektetjük és beborítjuk a besózott halszeletekkel. Befedjük a maradék burgonyával (2. kép), sózzuk, borsozzuk.

4. Ráhalmozzuk a fűszeres morzsát (3. kép) és meghintjük reszelt sajttal.

5. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Friss kaporágacskákkal díszítjük.

Tőkehalfilé burgonyakéregben Tőkehalfilé burgonyakéregben Tőkehalfilé burgonyakéregben
Ünnepi alkalomra füstölt lazacot is vehetünk tőkehalfilé helyett.
A sütőben a halas rakott burgonya mellett zöldségek is sülhetnek, ezeket köretként tálalhatjuk a főételhez.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Tőkehalfilé burgonyakéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Tőkehalfilé burgonyakéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó