Fűszeres húspogácsák

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres húspogácsák
Adag: 10-12 főre (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összevágott, friss rozmaring
1 evőkanál összevágott, friss bazsalikom
vagy
1 evőkanál összevágott, friss menta
1 fej összevágott, közepes méretű vöröshagyma
1 db simára kevert tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál durvára tört bors
¼ kiskanál
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál Worcestershire szósz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A húst a vörös- és a fokhagymával, a tojással, a mártásokkal meg a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk, és vizes kézzel evőkanálnyi gombócokat formázunk belőle.

2. Teflonserpenyőben bőven olajat forrósítunk, és a kis húspogácsákat apránként 5-5 percig ropogósra sütjük benne. Papírtörlőre szedve leitatjuk, és amíg valamennyi meg nem sült, melegen tartjuk.

Ketchuppal, mustárral vagy más pikáns mártással tálaljuk.

A húspogácsák alapanyagát akár 2 héttel korábban is elkészíthetjük, nyersen a fagyasztóban tároljuk, és tálalás előtt csak felolvasztjuk, kisütjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres húspogácsák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Fűszeres húspogácsák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
van itthon