Bajor kolbász paradicsommal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bajor kolbász paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb paradicsom
másfél dl passzírozott paradicsom
2 nagyobb burgonya
20 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 fej lilahagyma
1 evőkanál paradicsompüré
másfél dl vörösbor
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A megtisztított, karikára vágott burgonyát sós vízben 7 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a kolbászokat és gyakori forgatás mellett 5 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát (1. kép) és további 5 percig pároljuk.

4. Belekeverjük a passzírozott paradicsomot és a paradicsompürét. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot (2. kép) és a brokkolirózsákat.

5. Hozzáadjuk a burgonyát (3. kép), az apróra vágott bazsalikomot Sózzuk, borsozzuk.

6. Kb. 10 percig pároljuk. Friss bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Bajor kolbász paradicsommal Bajor kolbász paradicsommal Bajor kolbász paradicsommal
Bár a brokkolirózsák nagyon jól mutatnak ebben az ételben, más zöldséggel is készíthető.
Passzírozott paradicsom helyett szezonban frisset vegyünk.
Bajor kolbász paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Bajor kolbász paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
google+