Uborkás halkosárkák

Adag: 5-6 főre (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg finomliszt
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
8 dkg vaj
1 db simára kevert tojás
A töltelékhez:
30 dkg halfilé
6 dkg összevágott kígyóuborka
½ dl citromlé
2 evőkanál olívaolaj
2 szál összevágott újhagyma
1 csokor snidling
15 dkg zsenge paraj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a sajttal meg a tojással rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre behűtjük.

2. A töltelékhez a halat félig felolvasztjuk, majd 3x1 cm-es hasábokra vágjuk, citromlé és olaj keverékével meglocsolva szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük. Utána lecsepegtetjük, és teflonserpenyőben megsütjük, kihűtjük. Az uborkával, a hagymával meg a kaporral összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6) bemelegítjük. A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, és 8 cm-es pogácsaszaggatóval 15 korongot szúrunk ki belőle. Mélyedésekkel ellátott tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, és 9-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána a széleit meglazítva a kosárkákat tálra csúsztatjuk, kihűtjük. A salátalevelekkel kibéleljük, és a tölteléket belehalmozzuk.

Azonnal tálaljuk, mert a töltelék a tésztát meglágyíthatja, holott akkor jó, ha ropogós.

A kígyóuborkát nem szükséges meghámozni.
Uborkás halkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Uborkás halkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
tippek, fortélyok