Indiai sült hal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indiai sült hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál apróra vágott korianderlevél
vagy
8 dkg besanliszt
1 teáskanál
1 teáskanál garam masala
¼ teáskanál chilipor
¼ teáskanál őrölt kurkuma
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 db kissé felvert tojás
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A halfiléket megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában félbevágjuk.

2. Egy tálba szitáljuk a csicseriborsólisztet, a sót, a garam masalát, a chiliport, a kurkumát és a fekete borsot. Hozzáadjuk a koriandert, összekeverjük, majd a keveréket egy tányéron szétterítjük.

3. Mindegyik halfilét előbb a tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk, a felesleges lisztet lerázzuk.

4. Egy serpenyőben felhevítünk 2 cm olajat; a bundás halfiléket adagonként gyors tűzön 5 percig sütjük, míg ropogósak és aranyszínűek lesznek. Rizzsel és raitákkal: uborkás, sárgarépás vagy mentás raitával tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Uborkás raita

Uborkás raita
25 dkg joghurt
0.5 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál mustármag

1. A meghámozott és finomra aprított uborkát összekeverjük a joghurttal.

2. Az őrölt római köményt és mustármagot száraz serpenyőben pirítjuk 1 percig, vagy míg illatozni kezd.

3. A joghurtkeverékhez adjuk a frissen reszelt gyömbérrel. Jól megsózzuk, megborsozzuk, és pirospaprikával díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Sárgarépás raita

Sárgarépás raita
3.5 dkg pisztácia
4 dkg mazsola
2 szál sárgarépa
18.5 dkg joghurt
0.25 teáskanál chilipor
0.8 dl forró víz
1 teáskanál kardamon
1 teáskanál őrölt római kömény

1. Egy kis tálba tesszük a felaprított pisztáciát, a mazsolát és a forró vizet.

2. 30 percig áztatjuk, majd lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.

3. Egy másik tálba tesszük a reszelt répát, a joghurtot, az összezúzott kardamom magot, az őrölt római köményt és a chiliport, és jól összekeverjük. 30 percig hűtjük.

4. A joghurtkeverékbe belekeverjük a pisztáciás keveréket, néhány evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. Hűtve tálaljuk.

Mentás raita

Mentás raita
2.5 dl joghurt
2 dkg friss menta
1 csipet cayenne-bors

Jól összekeverjük a joghurtot az aprított friss mentával és a cayenne-borssal.

Hűtve tálaljuk.

Indiai sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 774 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Indiai sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook