Pizza burgonyapüréből

Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg ella burgonya
1 db tojás
2 dkg vaj
2 nagyobb csiperkegomba
¾ dl passzírozott paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
5 dkg vastag kolbász
vagy
5 dkg szalámi
ízlés szerint
ízlés szerint friss zöldfűszer

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy pizzasütőt vagy tepsit, és liszttel behintjük.

2. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. Tálba tesszük és összekeverjük a maradék vajjal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerekkel, végül a tojással.

3. A burgonyamasszát a pizzasütő edénybe simítjuk (1. kép). Előmelegített, 200°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, amíg a tészta szilárdulni nem kezd.

4. A passzírozott paradicsomot összekeverjük a paradicsompürével (2. kép), sózzuk és a pizzaalapra kenjük.

5. Kirakjuk a csíkokra vágott zöldpaprikával, a felszeletelt gombával és olajbogyóval, a szalámival.

6. Beborítjuk a felszeletelt pizzamozzarellával (3. kép) és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe. Salátát kínálunk hozzá.

Pizza burgonyapüréből Pizza burgonyapüréből Pizza burgonyapüréből
Mivel a burgonyapüréből készült pizzatészta nem olyan szilárd, mint a hagyományos, célszerű a tepsiben asztalra lenni. Feltétként bármit felhasználhatunk, ami a kamrában található.
Pizza burgonyapüréből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Pizza burgonyapüréből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
bevásárlólista