Indiai garnélapogácsa

Adag: 5 főre (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg nyers garnélarák
1 evőkanál currypaszta
5 és fél dkg besanliszt
vagy
5 és fél dkg csicseriborsóliszt
1 darabka frissen reszelt, 4 cm-es gyömbér
1 fej durvára vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
másfél dkg friss korianderzöld
1 teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál
¼ teáskanál törött fekete bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. Robotgépbe tesszük a garnélákat, valamint a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, currykrémet, citromlét, koriandert, kurkumát, sót és borsot, és 20-30 másodperc alatt jól összekeverjük. Lefedve 30 percig hűtjük.

2. 1-1 evőkanálnyi garnélakeverékből gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk, és vékonyan bevonjuk a csicseriborsóliszttel.

3. Egy serpenyőben felhevítünk kb. 2 cm-nyi olajat; adagonként beletesszük a garnélás gombócokat, és közepes hőfokon, lefedve 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és tetszés szerint joghurttal és citromcikkekkel tálaljuk.

Tetszés szerint használhatjuk bármelyik indiai currykrémet. A garnélához illik a krémek közül a rogan josh, a balti, a tikka masala, a vindaloo és a tandoori.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Indiai garnélapogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Indiai garnélapogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó