Krumplis köfte
Burgonyás köfte



Elkészítés:
1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.
2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst. Sóval, borssal, őrölt korianderrel ízesítjük és 15 percig pároljuk (1. kép).
3. Belekeverjük a burgonya pürébe. Hozzáadjuk a tojást és megfűszerezzük.
4. A joghurtot kikeverjük a reszelt uborkával, a zúzott fokhagymával és a többi ízesítővel (2. kép). Jégbe hűtjük.
5. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk és a húsos-burgonyás masszát kanalanként beleszaggatjuk. 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük.
6. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A hideg mártással tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |