Krumplis köfte

Burgonyás köfte

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg ella burgonya
2 db tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 teáskanál őrölt koriander
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint mentalevél
A mártáshoz:
1 ¾ dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint mentalevél
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük.

2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst. Sóval, borssal, őrölt korianderrel ízesítjük és 15 percig pároljuk (1. kép).

3. Belekeverjük a burgonya pürébe. Hozzáadjuk a tojást és megfűszerezzük.

4. A joghurtot kikeverjük a reszelt uborkával, a zúzott fokhagymával és a többi ízesítővel (2. kép). Jégbe hűtjük.

5. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk és a húsos-burgonyás masszát kanalanként beleszaggatjuk. 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük.

6. Szűrőkanállal kiemeljük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A hideg mártással tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.

Krumplis köfte Krumplis köfte Krumplis köfte
Arabul kaftának, törökül köftének, szerbül csavapnak nevezik a darált húsból és hagymából álló, pogácsa vagy rudacska formájú húsételt.
Krumplis köfte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2000 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Krumplis köfte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
tippek, fortélyok