Chapati

Csapatti

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chapati
Adag: 1 adag (14 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg attaliszt
vagy
28 dkg búzaliszt
1 csipet
2 és fél dl víz
1 teáskanál olaj
vagy
1 teáskanál ghee

Elkészítés:

1. Egy nagy tálba tesszük az attalisztet és egy csipet sót. Apránként hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy kemény tésztát kapjunk. Kissé belisztezett felületen simára dagasztjuk.

2. Műanyag fóliával letakarva 50 percig pihentetjük. 14 részre osztjuk, és mindegyik részt 14 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.

3. Egy felhevített serpenyőt kikenünk egy kevés ghee-vel vagy olajjal. Közepes hőfokon sütjük, a tetejét lelapítva, míg mindkét oldala aranybarna lesz, és hólyagok jelennek meg rajta.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Chapati
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2091 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Chapati
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista