Sült ravioli krumplis tésztából

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
50 dkg ella burgonya
20 dkg liszt
3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg zellergumó
2 db paradicsom
1 evőkanál liszt
másfél dl marhahúsleves
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A töltelékhez forró olajon fehéredésig pirítjuk a darált marhahúst. Ha összeragadna, villával szétnyomjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a reszelt zellergumót és a zúzott fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk.

2. Meghintjük a liszttel, belekeverjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a csíkokra vágott bazsalikomleveleket, felöntjük a levessel. Sózzuk, borsozzuk.

3. Kis lángon kb. 20 percig pároljuk. Kihűtjük.

4. A burgonyát karikára vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

5. Burgonyanyomóval összetörjük, tálba tesszük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját, az olajat és kevés sót. A liszttel nem túl lágy tésztává gyúrjuk.

6. A tésztát lisztezett deszkán nyújtjuk és 24 kört szúrunk ki belőle, vagy 24 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk (1. kép). A tésztakorongok egyik felére 1-1 kiskanál tölteléket halmozunk. A tészta másik felét ráhajtjuk (2. kép), a széleket összenyomjuk.

7. A töltött raviolit olvasztott vajon, vagy nem túl forró olajon 6-8 perc alatt kisütjük, közben egyszer megfordítjuk (3. kép). Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Sült ravioli krumplis tésztából Sült ravioli krumplis tésztából Sült ravioli krumplis tésztából
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Sült ravioli krumplis tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1931 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Sült ravioli krumplis tésztából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
twitter