Mogyorós húscsíkok indonéz módra



Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk.
2. Nagy serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd beletesszük a húst. Állandó keverés mellett, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk (1. kép).
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, megsózzuk és kis lángon további 2 percig sütjük.
4. Hozzáadjuk a burgonyát, további 3-4 percig sütjük (2. kép).
5. Meghintjük a pirospaprikával (3. kép), belekeverjük a mogyoróvajat, majd 1 perc pirítás után felöntjük a levessel. Összekeverjük, felforraljuk.
6. Beletesszük a héjas cukorborsót és a földimogyorót. Szójaszósszal ízesítjük.
7. Fedő alatt, kis lángon kb. 45 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.