Mogyorós húscsíkok indonéz módra

| Mogyorós marharagu receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Mogyorós húscsíkok indonéz módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bélszín
vagy
2 nagyobb burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg héjas, zsenge cukorborsó
2 teáskanál szójaszósz
6 dkg vaj
1 evőkanál olaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk.

2. Nagy serpenyőben összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd beletesszük a húst. Állandó keverés mellett, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk (1. kép).

3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, megsózzuk és kis lángon további 2 percig sütjük.

4. Hozzáadjuk a burgonyát, további 3-4 percig sütjük (2. kép).

5. Meghintjük a pirospaprikával (3. kép), belekeverjük a mogyoróvajat, majd 1 perc pirítás után felöntjük a levessel. Összekeverjük, felforraljuk.

6. Beletesszük a héjas cukorborsót és a földimogyorót. Szójaszósszal ízesítjük.

7. Fedő alatt, kis lángon kb. 45 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Mogyorós húscsíkok indonéz módra Mogyorós húscsíkok indonéz módra Mogyorós húscsíkok indonéz módra
Aki szereti a csípőset, tegyen bele karikára vágott hegyes erős paprikát is.
Párolt rizzsel vagy spagettivel körítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Mogyorós húscsíkok indonéz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Mogyorós húscsíkok indonéz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recept beküldése