Paratha kenyér

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paratha kenyér
Adag: 4-6 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg ghee
28 dkg attaliszt
vagy
28 dkg búzaliszt
1 ¾ dl víz
1 csipet

Elkészítés:

1. Egy nagy tálba tesszük az atta lisztet (közönséges búzaliszt Indiában) és egy csipet sót.

2. Ujjunkkal összemorzsoljuk a ghee-t liszttel, míg finom és omlós lesz. Egy mélyedést nyomunk a közepébe, és apránként hozzáadjuk a hideg vizet, hogy kemény tésztát kapjunk.

3. Egy jól meglisztezett felületre borítjuk, és simára dagasztjuk. Műanyag fóliával letakarva 40 percig pihentetjük. 10 részre osztjuk.

4. Egy meglisztezett felületen mindegyik részt 13 cm-es kerek lappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük olvasztott ghee-vel vagy olajjal. Mindegyik kerek lapot középen elvágjuk, és szorosan kúp alakúra tekerjük, felállítjuk, és a csúcsos végét lenyomjuk. Ismét 13 cm-es kerek lappá nyújtjuk.

5. Egy serpenyőben, forró ghee-ben vagy olajban egyszerre egyet sütünk ki, míg felpuffad, és mindkét oldala kissé megbarnul. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

Paratha kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2837 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Paratha kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése