Vajas csirke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
100 dkg filézett csirke felsőcomb
1 darabka 2 cm-es, finomra reszelt gyömbér
1 darabka 3 cm-es, frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál
dl citromlé
2 és fél dl joghurt
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db apróra vágott zöld chilipaprika
2 teáskanál garam masala
2 teáskanál ételfesték
1 teáskanál piros ételfesték
1 és ¼ dl áttört paradicsompüré
1 és ¼ dl víz
2 és fél dl tejszín
1 teáskanál garam masala
2 teáskanál kristálycukor
¼ teáskanál chilipor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál őrölt római kömény

Elkészítés:

1. A csirkehúst 2 cm vastag csíkokra vágjuk. Tálba tesszük, megsózzuk, citromlét csepegtetünk rá.

2. Robotgépbe tesszük a joghurtot, vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és 2 teáskanál garam masalát, és simára keverjük.

3. Egy kis tálban összekeverjük a piros és a sárga ételszínezékeket, a csirkehúshoz keverjük, hogy bevonja. Hozzáadjuk a joghurtos keveréket, és beleforgatjuk. Lefedve 4 órára a hűtőbe tesszük. A csirkehúst kivesszük a pácléből, és 5 percig hagyjuk lecsepegni.

4. A sütőt 220 °C-ra (gáz 7. fokozat) előmelegítjük. A csirkehúst egy alacsony sütőtálban 15 percig sütjük, vagy míg megpuhul. A felesleges levet lecsepegtetjük, lazán lefedjük fóliával, és melegen tartjuk.

5. Egy nagy üvegben összekeverjük a paradicsompürét és a vizet. Hozzáadjuk a gyömbért, a tejszínt, 1 evőkanál garam masalát, a cukrot, a chiliport, 1 evőkanál citromlét és a római köményt, és összekeverjük.

6. Egy nagy serpenyőben közepes tűzön felolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a paradicsomos keveréket, és felforraljuk. 2 percig főzzük, majd csökkentjük a hőfokot, és hozzáadjuk a csirkehúst. Összekeverjük, hogy a csirkehúst bevonja a mártás, és még 2 percig pároljuk, vagy míg átmelegszik. Rizzsel tálaljuk.

Vajas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vajas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook