Friss sajt spenótmártásban

Saag panir

| Sajt mártásban receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dl tej
50 dkg spenót
1 darabka frissen reszelt, 2 cm-es gyömbér
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 db apróra vágott zöld chilipaprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál reszelt szerecsendió
3 evőkanál joghurt
2 és fél dl víz
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban addig melegítjük a tejet, míg épphogy felforr; a tüzet csökkentjük, hozzáadjuk a citromlét és a joghurtot, és addig keverjük, míg a keverék kocsonyásodni kezd. A lábost levesszük a tűzről, és a tejkeveréket állni hagyjuk 5 percig, vagy míg kezd csomósodni.

2. Egy szűrőt kibélelünk muszlinnal. A csomós keveréket a szűrőbe öntjük, és hagyjuk a folyadék legnagyobb részét lecsepegni. A muszlin sarkait összefogjuk, és a túróból a lehető legtöbb nedvet préseljük ki. A muszlinba csomagolt túrót visszatesszük a szűrőbe, és egy hűvös helyen 3 órán át állni hagyjuk, míg a túró nagyon megkeményedik, és az összes tejsavó kicsöpög belőle. Az így készült friss sajtot 4 cm-es kockákra vágjuk.

3. Lassú tűzön forró víz fölött puhára pároljuk a spenótot. A felesleges vizet kinyomkodjuk belőle, és finomra aprítjuk.

4. Robotgépbe tesszük a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a vöröshagymát, és nagyon finomra aprítjuk.

5. Egy wokban felhevítjük a ghee-t; hozzáadjuk a krémet, és közepes hőfokon 5 percig pároljuk, vagy míg a ghee kezd szétválni a krémtől. Hozzáadjuk a sót, a római köményt, a szerecsendiót, a joghurtot és a vizet, és 5 percig pároljuk. A keveréket áttesszük a robotgépbe, hozzáadjuk a párolt spenótot, és simára keverjük. A keveréket visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a kockára vágott sajtot és a tejszínt, és 5-10 percig főzzük, míg a mártás felmelegszik. Rizzsel tálaljuk.

Friss sajt spenótmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Friss sajt spenótmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek