Édes zöldségcurry

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes zöldségcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rózsáira bontott karfiol
20 dkg apró csiperkegomba
2 szál sárgarépa
1 szál paszternák
1 db kockára vágott zöld húsú paprika
4 és fél dkg darált mandula
1 db burgonya
2 evőkanál olaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál őrölt kardamom
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
másfél teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál mustármag
½ teáskanál chilipor
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 és fél dl zöldségleves
1 ¾ dl sárgabaracklé
2 evőkanál gyümölcschutney

Elkészítés:

1. A sárgarépát, a paszternákot és a burgonyát 2 cm-es darabokra vágjuk.

2. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a hagymát, és közepes tűzön kb. 4 percig pároljuk, míg épphogy megpuhul. Hozzáadjuk a kardamomot, szegfűszeget, római köményt, koriandert, kurkumát, mustármagot, chiliport és gyömbért, és keverve sütjük 1 percig, vagy míg illatozni kezd.

3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a paszternákot, a burgonyát, a levest, baracknektárt és a chutneyt. Lefedve, időnként megkeverve, közepes tűzön 25 percig főzzük.

4. Belekeverjük a paprikát, a gombát és a karfiolt. További 10 percig pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. Belekeverjük a darált mandulát, és rizzsel tálaljuk.

Ehhez a curryhoz használhatunk bármilyen zöldséget. Például illik hozzá a brokkoli, a cukkini, a pirospaprika vagy az édesburgonya (batáta).

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Édes zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Édes zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése