Mini lencsefasírtok

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 85 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mini lencsefasírtok
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lencse
1 fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd tört fokhagyma
1 kisebb szeletelt póréhagyma
1 kisebb reszelt sárgarépa
8 dkg friss zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
1 evőkanál összevágott, friss tárkony
vagy
1 evőkanál összevágott, friss koriander
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint ketchup
ízlés szerint vékony szeletre vágott kenyér

Elkészítés:

1. A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk, majd másnap sóval, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. A babérlevelet kidobjuk, és a lencsét leszűrve megszikkasztjuk.

2. A lencse felét a hagymával meg a fokhagymával turmixoljuk, majd a maradék lencsével, a póréval, a répával, a morzsával, a tojássárgákkal meg a tárkonnyal összedolgozzuk. Utánasózzuk, megborsozzuk, és 30 kis lapos gombócot formázunk belőle.

3. Teflonserpenyőben, mindig csak egy kevés olajon, kisebb adagokban mindkét felüket ropogós pirosra sütjük. Azon melegen vékony kenyérszeleten, ketchuppal koronázva tálaljuk.

Akár egy nappal korábban megsüthetjük, a sütőben remekül felmelegíthető.
Mini lencsefasírtok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Mini lencsefasírtok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
lexikon