Göngyölt pecsenye

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt pecsenye
Adag: 4-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj
másfél evőkanál tejszínes ecetes torma
másfél evőkanál mustár
1 db csíkokra vágott cukkini
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
1 db csíkokra vágott paradicsompaprika

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6) bemelegítjük. A bélszínt lehártyázzuk, majd az olajban erős lángon körös-körül megpirítjuk. Utána tűzálló tálra fektetjük.

2. A sütőbe téve 20 percig sütjük, majd kihűtjük, és nagyon vékony szeletekre vágjuk.

3. A tormakrémet a mustárral összekeverjük, és vékonyan a hússzeletekre kenjük.

4. A cukkinit, a répát meg a kisebb csíkokra vágott kétféle paprikát a visszamaradt pecsenyelében erős lángon hirtelen megsütjük, majd kihűtjük. Minden hússzeletre fektetünk 1-1 kötegnyi zöldségcsíkot, és rágöngyöljük a húst. Behűtve tálaljuk.

A húst és a zöldséget órákkal korábban elkészíthetjük, de tálalás előtt legfeljebb 30 perccel göngyöljük össze.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Göngyölt pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Göngyölt pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
könyvek