Sajtpástétom

| Mandulás sajtkrém receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtpástétom
Adag: 4-6 főre (0.75 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tisztított mandula
50 dkg gomolyasajt
vagy
50 dkg feta sajt
2 dl tejszín
2 kiskanál őrölt bors
1 nagyobb csokor összevágott kapor
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyem
néhány friss, összevágott mentalevél
A tálaláshoz:
néhány pirítós
kevés pirított mandula

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A lehéjazott mandulát tepsire terítve 3-5 percig sütjük benne, majd kihűtjük.

2. A mandulát durvára daráljuk. A sajtot összemorzsoljuk, és a tejszínnel meg a mandulával összedolgozzuk, megborsozzuk. Turmixgépben a zöldfűszerekkel pépesítjük.

3. Egy mély, kerek tálat folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, és a sajtmasszát belenyomkodva 60 percre jégbe hűtjük. Utána tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és a sajt külsejét késsel elsimítjuk. Pirított mandulával díszítve, háromszögletűre vágott pirítóssal tálaljuk.

A mandulát úgy pirítjuk meg, hogy egy sütőlapra tesszük, és előre 180 °C fokos sütőbe vagy 4-es fokozatú gázsütőbe tesszük 5-10 percre. Grill alatt is megpiríthatjuk, ekkor gyakran forgassuk, mert a mandula gyorsan megég.
Akár 2 nappal korábban elkészíthetjük, de tálalás előtt 30 perccel szobahőmérsékletre kell állítani.
Sajtpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Sajtpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
könyvek