Friss tavaszi tekercs

Adag: 4-5 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál tisztított sárgarépa
2 kicsi cukkini
2 szál újhagyma
10 db rizspapír
1 db kissé felvert tojásfehérje
2 evőkanál friss korianderlevél
A citrom-diphez:
1 kiskanál friss, összevágott koriander
1 evőkanál szójaszósz
1 db citrom leve és héja
1 ¾ dl víz
1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A mártáshoz a vizet a leveskockával, mézzel, a citromlével és héjával meg a szójamártással kevergetve a felére beforraljuk, leszűrjük, és a koriandert belekeverve kihűtjük.

2. A répát, paprikát, cukkínit és újhagymát vékony laskára vágjuk, és a tojásfehérjével meg a korianderrel összekeverjük.

3. A 17 cm-es rizspapírt 1 percre meleg vízbe áztatjuk, és konyharuhára fektetve leitatjuk. Mindegyikre egy kevés zöldfélét halmozunk, a két végét ráhajtjuk, majd összetekerjük. Gőzölőbe vagy szűrőbe fektetve forrásban lévő víz fölött 7 percig gőzöljük, és a dippel kínáljuk.

Rizspapírt a keleti élelmiszereket árusító üzletekben kaphatunk, de vékony sós palacsintával is helyettesíthetjük.
Friss tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Friss tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
bevásárlólista