Friss tavaszi tekercs
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-5 főre (10 darab)
A citrom-diphez:
Elkészítés:
1. A mártáshoz a vizet a leveskockával, mézzel, a citromlével és héjával meg a szójamártással kevergetve a felére beforraljuk, leszűrjük, és a koriandert belekeverve kihűtjük.
2. A répát, paprikát, cukkínit és újhagymát vékony laskára vágjuk, és a tojásfehérjével meg a korianderrel összekeverjük.
3. A 17 cm-es rizspapírt 1 percre meleg vízbe áztatjuk, és konyharuhára fektetve leitatjuk. Mindegyikre egy kevés zöldfélét halmozunk, a két végét ráhajtjuk, majd összetekerjük. Gőzölőbe vagy szűrőbe fektetve forrásban lévő víz fölött 7 percig gőzöljük, és a dippel kínáljuk.
Rizspapírt a keleti élelmiszereket árusító üzletekben kaphatunk, de vékony sós palacsintával is helyettesíthetjük.