Marhahús-vindaloo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús-vindaloo
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg marhacomb
vagy
100 dkg marhalapocka
1 teáskanál őrölt görögszéna
½ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál koriandermag
½ teáskanál kardamom
2 teáskanál chilipor
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál mustárpor
3 fej szeletelt vöröshagyma
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 rúd fahéj
¾ dl sötét ecet
1 és ¼ dl marhahús-alaplé
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. A marhahúst 3 cm-es kockákra vágjuk.

2. Robotgépbe tesszük a római köményt, a koriandert, a kardamomot, a görögszénát, a chiliport, a kurkumát és a mustárport, és finomra őröljük.

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; 2 adagban beletesszük a húst, és közepes tűzön mindenütt barnára pirítjuk. A húst áttesszük egy tálba.

4. A serpenyőbe tesszük a vöröshagymát, gyömbért, fokhagymát és fahéjat, és lassú tűzön addig keverjük, míg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a fűszereket és a húst, és addig keverjük, míg a szaft jól bevonja a húst. Hozzáadjuk az ecetet, a levest, a cukrot, és sózzuk, borsozzuk.

5. Lefedjük, és lassú tűzön 90 percig főzzük, vagy míg a hús megpuhul. Tálalás előtt kivesszük belőle a fahéjrudat.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahús-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahús-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+