Sült hal enyhe curryval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült hal enyhe curryval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál chilipehely
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál ghee
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint apróra vágott korianderlevél

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a ghee-t, és közepes hőfokon a halfilék (egyenként 12,5 dkg-os) mindkét oldalát 1 percig sütjük. A halat áttesszük egy tányérra.

2. A serpenyőbe tesszük a vörös- és a fokhagymát, és addig pirítjuk, míg puha és aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a kurkumát és a chilit, és 30 másodpercig keverve sütjük.

3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a vizet, és 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a halfiléket, és mindkét oldalukon 1 percig főzzük. Korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk.

Sült hal enyhe curryval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sült hal enyhe curryval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+