Báránykorma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránykorma
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg kicsontozott báránycomb
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál kardamonhüvely
½ teáskanál
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
12 és fél dkg joghurt
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee
nagy csipet cayenne-bors

Elkészítés:

1. A bárányhúsról levagdossuk a felesleges zsírt, az inakat és a bőrt. A húst 3 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük.

2. Robotgépbe tesszük az aprított hagymát, gyömbért, fokhagymát, koriandermagot, római köményt, kardamom tokot, sót és cayenne-borsot, és sima krémmé keverjük. A fűszerkeveréket a bárányra tesszük, és jól beleforgatjuk, hogy bevonja. 1 órára félretesszük.

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; beletesszük a szeletelt hagymát, és mérsékelten lassú tűzön keverve üvegesre pároljuk. Beletesszük a bárányhúsos keveréket, és állandóan keverve 8-10 percig pirítjuk, míg a húskockák mindenhol megbarnulnak. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a joghurtból 2 evőkanálnyit, és összekeverjük. Fedő nélkül addig pároljuk, míg elfövi a levét.

4. Hozzáadjuk a többi joghurtot, egyszerre 2 evőkanálnyit, addig keverjük, míg a keverék majdnem száraz lesz, mielőtt a következő adagjoghurtot hozzáadjuk.

5. Lefedjük, és lassú tűzön időnként megkeverve, 30 percig főzzük, vagy míg a hús megpuhul. Ha a keverék túl száraz, öntünk alá egy kis vizet. Rizzsel tálaljuk.

Báránykorma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Báránykorma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon