Kelet-indiai leves

Mulligatawny

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
133 és ⅓ dkg darabolt csirkehús
2 teáskanál currypor
6 szem egész szegfűszeg
1 ⅔ dl tejszín
2 ⅔ evőkanál citromlé
2 ⅔ evőkanál liszt
1 és ⅓ teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál őrölt gyömbér
8 dkg vaj
12 szem fekete bors
1 és ⅓ nagyobb hámozott, apróra vágott alma

Elkészítés:

1. A csirkedarabokról levagdossuk a felesleges zsírt és az inakat. Összekeverjük a lisztet, a curryport, kurkumát és gyömbért, és a keverékkel bedörzsöljük a csirkét.

2. Egy nagy lábosban felhevítjük a vajat; beletesszük a húst, és közepes tűzön minden oldalát halványbarnára pirítjuk. Egy kis darab muszlinba kötjük a szegfűszeget és a borsszemeket, és a lábosba tesszük az almával és a csirkelevessel. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön 1 órán át főzzük.

3. A csirkét kivesszük a lábosból, a muszlinzacskót kidobjuk. A húst lebontjuk a csontról, és finomra aprítjuk. A bőrt és a csontokat kidobjuk. A leves felszínéről leszedjük a zsírt.

4. A csirkehúst visszatesszük a lábosba. Belekeverjük a citromlét, a tejszínt, és lassan felmelegítjük. (Nem hagyjuk, hogy a leves felforrjon, mert akkor összecsomósodik.)

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Kelet-indiai leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kelet-indiai leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó