Báránykofta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránykofta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg friss zsemlemorzsa
1 db tojás
1 teáskanál őrölt kardamom
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 db apróra vágott zöld chilipaprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál ghee
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál olaj
A szószhoz:
3 és ¼ dl kókusztej
18 és fél dkg joghurt
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 db apróra vágott zöld chilipaprika
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt kurkuma
3 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál chilipor
2 evőkanál fehér ecet
3 és fél dl víz
1 evőkanál olaj
vagy
1 evőkanál ghee
vagy
1 evőkanál tisztított vaj

Elkészítés:

1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A darált húst egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, chilit, gyömbért, fokhagymát, kardamomot, tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk; összekeverjük (1. kép). Csapott evőkanálnyi keverékekből gombócokat formálunk, és az előkészített tepsire tesszük.

2. Egy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; 2 adagban beletesszük a húsgombócokat, és közepes tűzön körös-körül barnára sütjük (2. kép). A húsgombócokat áttesszük egy nagy tálra.

3. A mártáshoz egy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; beletesszük a vöröshagymát, chilit, gyömbért, fokhagymát és kurkumát, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a koriandert, római köményt, chiliport, ecetet, húsgombócokat és a vizet, és finoman megkeverjük. Lefedve 30 percig lassú tűzön főzzük.

4. Belekeverjük a joghurttal elkevert kókusztejet (3. kép), és a serpenyőt részben lefedve további 10 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Báránykofta Báránykofta Báránykofta
Báránykofta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Báránykofta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon