Zöldségkorma

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségkorma
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg apróra vágott zöldbab
30 dkg rózsáira bontott karfiol
30 dkg kockára vágott sütőtök
3 db darabolt padlizsán
2 szál darabolt sárgarépa
3 db hámozott, darabolt paradicsom
2 evőkanál garam masala
3 ¾ dl zöldségleves
2 evőkanál olaj
1 teáskanál chilipor
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 fej apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a masala krémet, és közepes hőfokon 2 percig főzzük, míg az olaj kezd kicsapódni a krémből.

2. Beletesszük a chiliport, a gyömbért és a hagymát, és 3 percig pároljuk, míg a hagyma megpuhul.

3. Beletesszük a karfiolt, a sütőtököt, a padlizsánt és a sárgarépát, és összekeverjük, hogy bevonja a krémes keverék. Belekeverjük a paradicsomot és a levest, felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül 30 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a zöldbabot, és kb. 10 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Rizzsel tálaljuk.

Ha balti zöldségkormát szeretnénk készíteni, a masala krémet balti masala krémmel helyettesítjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Balti masala

Balti masala
4 evőkanál koriandermag
20 levél curry
11 teáskanál chilipor
1 teáskanál görögszéna
2.5 dl olaj
2.5 dl ecet
2 evőkanál római kömény
2 rúd tört fahéj
2 teáskanál édesköménymag
2 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál kardamom
6 szem szegfűszeg
4 teáskanál őrölt kurkuma
4 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál őrölt gyömbér

1. Egy kis serpenyőbe teszünk koriandermagot, rómaikömény magot, összetört fahéjrudat, édeskömény magot, feketemustár magot és kardamom magot, görögszénát, szegfűszeget, babérlevelet, currylevelet.

2. Közepes hőfokon keverve sütjük, míg a fűszerek illatozni kezdenek. Áttesszük egy mozsárba, hagyjuk kihűlni, majd porrá őröljük.

3. Hozzáadunk őrölt kurkumát és fokhagymaport, őrölt gyömbért, chiliport és ecetet.

4. Egy serpenyőben felhevítünk olajat, hozzáadjuk a krémet, és 5 percig keverve sütjük. Meleg sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Zöldségkorma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöldségkorma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár