Csirketikka
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre (12 darab)
Elkészítés:
1. A csirkehúst 3 cm-es kockákra vágjuk. 12 fanyársat vízbe áztatunk.
2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromlét és a fűszereket, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a sót, és gyorsan összekeverjük.
3. A csirkedarabokat a nyársakra fűzzük. A nyársakat egy nagy tepsibe tesszük; a húst bevonjuk a fűszerkeverékkel, és lefedve a hűtőben legalább 4 órán át, de inkább egész éjszaka pácoljuk.
4. Forró grillen vagy egy nagy, olajjal jól kikent serpenyőben gyors tűzön a hús minden oldalát kb. 5 percig sütjük, vagy míg aranybarna lesz, és átsül.