Csirketikka

Adag: 6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg filézett csirke felsőcomb
9 dkg joghurt
1 teáskanál
3 teáskanál őrölt római kömény
3 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 teáskanál garam masala

Elkészítés:

1. A csirkehúst 3 cm-es kockákra vágjuk. 12 fanyársat vízbe áztatunk.

2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromlét és a fűszereket, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a sót, és gyorsan összekeverjük.

3. A csirkedarabokat a nyársakra fűzzük. A nyársakat egy nagy tepsibe tesszük; a húst bevonjuk a fűszerkeverékkel, és lefedve a hűtőben legalább 4 órán át, de inkább egész éjszaka pácoljuk.

4. Forró grillen vagy egy nagy, olajjal jól kikent serpenyőben gyors tűzön a hús minden oldalát kb. 5 percig sütjük, vagy míg aranybarna lesz, és átsül.

Csirketikka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirketikka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+