Sertéshús-vindaloo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshús-vindaloo
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szűzpecsenye
dl olaj
2 teáskanál mustármag
6 dl víz
A vindaloo-krémhez:
1 teáskanál őrölt fahéj
6 szem bors
4 szem egész szegfűszeg
2 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál őrölt kardamom
3 db apróra vágott piros chilipaprika
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál római kömény
1 és ¼ dl citromlé

Elkészítés:

1. A vindaloo-krémhez egy robotgépbe tesszük a gyömbért, fokhagymát, chilit, kurkumát, kardamomot, szegfűszeget, szemes borsot, fahéjat, koriandert, római kömény magot és citromlét. 20 másodpercig keverjük, míg a hozzávalók összekeverednek, és a keverék egész sima lesz.

2. A sertéshúsról levagdossuk a felesleges zsírt, és kockákra vágjuk.

3. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; kis adagokban beletesszük a húst, és közepes hőfokon gyorsan barnára pirítjuk.

4. Az összes húst visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a vindaloo-krémet és a mustármagot, és kevergetve 2 percig pároljuk. Hozzáöntjük a vizet, és felforraljuk. A hőt csökkentve, lassú tűzön, lefedve 90 percen át főzzük, míg a hús megpuhul. Rizzsel és papadammal tálaljuk.

A vindaloo-krémet előre is elkészíthetjük, és egy légmentesen záródó tartóban a hűtőben tarthatjuk. Kész vindaloo-krém szupermarketekben kapható.
Sertéshús-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sertéshús-vindaloo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél