Sertéshús-vindaloo



Elkészítés:
1. A vindaloo-krémhez egy robotgépbe tesszük a gyömbért, fokhagymát, chilit, kurkumát, kardamomot, szegfűszeget, szemes borsot, fahéjat, koriandert, római kömény magot és citromlét. 20 másodpercig keverjük, míg a hozzávalók összekeverednek, és a keverék egész sima lesz.
2. A sertéshúsról levagdossuk a felesleges zsírt, és kockákra vágjuk.
3. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; kis adagokban beletesszük a húst, és közepes hőfokon gyorsan barnára pirítjuk.
4. Az összes húst visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a vindaloo-krémet és a mustármagot, és kevergetve 2 percig pároljuk. Hozzáöntjük a vizet, és felforraljuk. A hőt csökkentve, lassú tűzön, lefedve 90 percen át főzzük, míg a hús megpuhul. Rizzsel és papadammal tálaljuk.