Hagymás lepény

Bhaji, Indiai hagymás lepény

Adag: 4-6 főre (25-30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 nagyobb fej félbevágott, vékonyra szeletelt vöröshagyma
6 dkg liszt
másfél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál chilipor
1 db kissé felvert tojás
3 és ¼ dl víz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, a szódabikarbónát és chiliport. A közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük a vízzel összekevert tojást, és sima, krémes tésztát keverünk belőle, ha kell, öntünk hozzá még egy kis vizet. Hozzáadjuk a vörös- és a fokhagymát, és jól összekeverjük.

2. Egy széles, lapos serpenyőben felhevítünk kb. 1 cm-nyi olajat. A keverékből evőkanálnyi adagokat ejtünk bele, és kis lepényekké lapítjuk szét. A lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük; papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón, chilimártással vagy mangóchutney-val tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Mangóchutney

Mangóchutney
25 dkg hagyma
150 dkg érett mangó
1 evőkanál
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál mustármag
4 evőkanál gyömbérlekvár
1 db csípős fűszerpaprika

1. Hat félliteres üveget sterilizálunk.

2. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. A fekete ribizlivel együtt tálba tesszük, leöntjük a zöldcitromlével.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a mangókeveréket, a mustármagot, a gyömbérlekvárt, a fahéjat, a sót, a cukrot és az ecetet.

5. Kis lángon felforraljuk és 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, de még nem esik szét. Eltávolítjuk a fűszerpaprikát. Langyosra hűtjük.

6. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 1 cm részt üresen hagyva. Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a tetőt.

7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni.

9. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 993 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Hagymás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár