Tandoori csirke



Elkészítés:
1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megkenjük citromlével (1. kép); lefedve 30 percig a hűtőben pácoljuk.
2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandert, a római köményt, 1 evőkanál citromlét és a sót, és sima krémmé keverjük. A fűszerkrémet simára keverjük a pirospaprikával, a chiliporral és a joghurttal. Annyi csepp piros élelmiszer-színezéket adunk hozzá, hogy a keverék mélyvörös legyen (2. kép).
3. A csirkedarabokat egy nagy lapos edénybe tesszük, és bőségesen megkenjük a fűszeres joghurt keverékkel. Műanyag fóliával letakarva a hűtőbe tesszük. A csirkét legalább 4 órán át, de lehetőleg egész éjszakán át pácoljuk.
4. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy nagy tepsibe helyezett rácsra tesszük a csirkedarabokat. 45 percig sütjük, vagy míg a hús megpuhul, és átsül. Rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |